Pojam didaktički materijal predstavlja skup praktičnih sredstava koja pomažu djeci u usvajanju neophodnih znanja i svladavanju složenih vještina i sposobnosti .

Razni didaktički materijali se prilagođavaju realnim potrebama, interesima i mogućnostima djeteta .

I u najranijoj životnoj dobi, dijete uči i razvija iskustvenu svijest .

U skladu s time, vrlo je bitan odabir didaktičke igračke, pomoću kojih će dijete u određenoj razvojnoj dobi stjecati pravo iskustvo, kako bi lakše razumjelo svijet oko sebe .

Fina motorika je sposobnost da se prave precizni sitni pokreti rukom, odnosno uspostavi koordiniranost između prstiju i očiju.

Cjelokupan razvoj fine motorike je od bitnog značaja za pretpisačke i pretčitačke aktivnosti, što je dovoljan razlog da se na ovaj dio obrati posebna pažnja.

Upravo iz tog razloga smo odabrali izuzetno kvalitetna i izazovna motorička sredstva .

Small foot Handelhaus Legler

HANDELHAUS LEGLER je  najveći europski proizvođač, uvoznik i distributer edukativnih materijala i opreme namijenjenih prvenstveno za razvojni odgoj djece.

Proizvodi HANDELHAUS LEGLER dizajnirani su i kreirani u suradnji sa stručnjacima u odgoju, kako bi se zadovoljile potrebe djece u najvećoj mogućoj mjeri .
HANDELHAUS LEGLER edukativni materijali u ponudi imaju veliki broj artikala za pomoć svim odgojno-obrazovnim metodama: obrazovna materijali, materijal za otkrivanje i učenje, oprema, i ostale sadržaje za predškolski odgoj.

Naš cilj je da Vam ponudimo visoko kvalitetne i dugotrajne proizvode, koji omogućavaju djeci razvoj njihovog punog potencijala.
Svi naši proizvodi obuhvaćeni Europskim standardima nose oznaku CE .
CE oznaka je obavezna za sve proizvode iz područja jedne ili više Europskih direktiva koje se bave sigurnošću, javnim zdravstvom, i zaštitom potrošača.

Oznaka se pojavljuje na samom proizvodu ili na pakiranju .

Među ostalim, proizvođači smo vrlo korisnih i kvalitetnih slagalica, te proizvoda za razvoj pamćenja (Memo slagalice).

Proizvode smo klasificirali po uporabnim kategorijama…